Partij voor de Dieren Hollandse Delta wil einde aan gevaar­lijke mollen­klemmen


12 januari 2023

Dordrecht 12-01-2023 – De Partij voor de Dieren wil een verbod op het doden van mollen op dijken. Deze week bleek het Waterschap Hollandse Delta (WSHD) een dertigtal mollenklemmen te hebben geplaatst bij de Wantijdijk, zonder enige waarschuwing voor wandelaars. Het waterschap plaatst jaarlijks honderden vallen en klemmen van Voorne Putten tot aan Dordrecht.

De Partij voor de Dieren plaatst grote vraagtekens bij mollenbestrijding. In de Hollandse Delta wordt geen onderzoek gedaan naar alternatieven voor deze bestrijding. Uit wetenschappelijk onderzoek elders blijkt dat wanneer dijken anders worden aangelegd, bestrijding van mollen niet nodig is. Dijken met een dikke laag klei zijn veel veiliger dan dijken die meer uit zand bestaan. Ook kunnen mollen worden geweerd met geluid of trillingen in het directe leefgebied.

De Partij voor de Dieren neemt op 15 maart 2023 deel aan de waterschapsverkiezingen voor het WSHD. Bart Canton, lijsttrekker Partij voor de Dieren Hollandse Delta, “Eén van de speerpunten van de partij is het bestrijden van de ‘bestrijding’ van dieren. Afschieten, verdrinken, vermalen en met klemmen doden van dieren is wreed en onnodig. Er is altijd een alternatief, maar daar moet je dan wel voor willen kiezen. Het is zelfs wettelijk verplicht! De fractie zal erop aandringen dat alternatieven serieus worden onderzocht én ingezet om zo een enorme hoeveelheid dierenleed een halt toe te roepen.”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren doet voor het eerst mee aan de waterschapsverkiezingen in waterschap Hollandse Delta

De Partij voor de Dieren doet op 15 maart 2023 mee aan de waterschapsverkiezingen in het waterschap Hollandse Delta. De kandi...

Lees verder

Partij voor de Dieren maakt schoon water tot prioriteit in waterschap Hollandse Delta

Partij voor de Dieren maakt schoon water tot prioriteit in waterschap Hollandse Delta Ridderkerk 25 mei – Waterkwaliteit kr...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief